Recensie

Recensie Muziek

‘The Passion Of’ suist van de onvervulde behoeften

Uit de queerscene van New Orleans zijn de afgelopen jaren een paar punkgroepen ontstaan, met het kwartet Special Interest als uitbundig kopstuk. Hun tweede album, The Passion Of, suist en stampt van de onvervulde behoeften op het gebied van liefde, seks, rechtvaardigheid. Het ongenoegen van voorvrouw Alli Logout past nauwelijks binnen de maatstrepen, in een lange ademtocht brult ze haar woede uit. Daarbij wordt ze ondersteund door een patroon van staccato drummachines en een onverstoorbaar dreunende basgitaar. Gitarist Maria Elena levert chaotische klankexplosies op de gitaarhals.

Minder onstuimig aan emotie en met een swingend ritme is de single ‘Street Pulse Beat’. De andere nummers, als ‘Homogenized Milk’ en ‘Tina’, bedelven de luisteraar op een daverende manier terwijl Logouts woorden zwiepen en sneren, met in elke lettergreep een dosis schorre verontwaardiging: „Why won’t you kiss me in public. To mark your territory.”