Fraude

Keolis raakt ov-concessie IJssel-Vecht definitief kwijt

Ov-bedrijf Keolis is zijn vergunning voor een deel van het busvervoer in Gelderland, Flevoland en Overijssel definitief kwijt vanwege een fraudezaak met een aanbesteding. Dat hebben de drie provincies dinsdag in een gezamenlijk besluit kenbaar gemaakt. De aanbesteding van de concessie IJssel-Vecht wordt opnieuw uitgeschreven. Keolis kwam recent in opspraak vanwege fraude met de aanbesteding van de omvangrijke ov-concessie. Het bedrijf maakte in het geheim afspraken met de Chinese busbouwer BYD en met fabrikant Ginaf over elektrische bussen. Dit was niet eerlijk tegenover concurrenten die ook in de regio hadden willen gaan rijden. Na juridisch onderzoek kwamen de provincies tot de conclusie dat „opzettelijk onjuiste informatie” door Keolis was verstrekt. (NRC)