Coronamaatrelegen

Samenscholingverbod op Aruba, corona rukt op in Latijns-Amerika

Op Aruba is een samenscholingsverbod ingesteld nadat er op het eiland vijf nieuwe lokaal overgedragen besmettingen werden geregistreerd. Niet meer dan vier mensen mogen zich tegelijk op één plek ophouden. In totaal telt Aruba nu veertien actieve coronabesmettingen. Arubanen wordt geadviseerd zoveel mogelijk een mondkapje te dragen, op plekken waar geen anderhalve meter afstand tot elkaar kan worden gehouden, zoals in het ov. In Latijns-Amerika zijn meer dan vijf miljoen besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Ze vormen een kwart van alle wereldwijd geregistreerde coronagevallen, en dat terwijl slechts 8 procent van de wereldbevolking in Latijns-Amerika woont. Met name in dichtbevolkte, armere steden zijn de besmettingscijfers zeer hoog. (NRC)