Weer

Augustus begint warm, maar weldra stroomt er weer koelere Noordzeelucht binnen. Er zijn al wel aanwijzingen dat er de komende week geleidelijk een nieuwe warmtegolf arriveert.

Zaterdag verloopt tamelijk broeierig, zeker landinwaarts. Er trekken wolkenvelden over het land en er kan vooral in de oostelijke helft een regen- of onweersbui vallen. Ondertussen wordt de warme lucht geleidelijk verdreven door een winddraaiing van zuid naar west. Aan zee wordt het 23 of 24 graden, dieper landinwaarts kan het nog 26 of 27 graden worden en langs de oostgrens houdt de hitte het langst stand. De maximumtemperaturen vallen deels in de ochtend, waarna de aanlandige wind koelere lucht gaat aanvoeren.

Zondag zien de maximumtemperaturen er alweer heel anders uit. Met een vriendelijke afwisseling van wolken en zonneschijn is het op de meeste plekken 21 of 22 graden. Opbollende stapelwolken produceren een paar regenbuien.

Tijdens de dagen die volgen lijkt maandag de kilste en de natste te worden. Daarna lopen de middagtemperaturen heel geleidelijk weer op en gaan we richting een aantal hoogzomerse dagen later in de week. Dertig graden behoort tot de mogelijkheden.