Verenigde Staten

Trump zinspeelt op uitstel presidentsverkiezingen

Donald Trump heeft donderdag voor het eerst gezinspeeld op uitstel van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. De president waarschuwde op Twitter dat de komende stembusgang „de meest onnauwkeurige en frauduleuze in de geschiedenis” zal worden, omdat er vanwege de coronapandemie waarschijnlijk meer mensen per post zullen stemmen. „Moeten we de verkiezingen uitstellen tot mensen op een goede en veilige manier kunnen stemmen?”, vroeg Trump zich vervolgens af. Volgens de Amerikaanse grondwet kunnen de verkiezingen alleen worden verplaatst als een meerderheid in het Congres akkoord gaat. Aangezien de Democraten de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat het inderdaad tot uitstel komt. (NRC)