Thuiskok

Aardbeicrumble

Two strawberries isolated on white background
Two strawberries isolated on white background

Een kinderkookboek zou niet compleet zijn zonder toch wat recepten voor lekkernijen. En die staan er ook wel in: chocolate chip cookies, bananenbrood met blauwe bessen, en deze aardbeicrumble. Het is verder een heel simpel recept, maar dat is niet erg. Zo is de taart extra snel klaar en kan-ie opgegeten worden!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontkroon de aardbeien en halveer ze. Leg ze in een kleine ovenschotel met het citroensap en een lepel suiker. Snijd de boter in blokjes en mix met de bloem en de suiker in een kom. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Bedek de aardbeien met de deegkruimels en druk ze lichtjes aan. Strooi de amandelschilfers erover. Bak goudbruin in de oven gedurende veertig minuten. Dien op met slagroom of vanille-roomijs.