NL-Alert om grote brand bij autosloperij in Duiven

Brand Vanwege een brand bij een autosloopbedrijf in Duiven, die vrijdagochtend rond 08.30 uur uitbrak, wordt mensen in de regio geadviseerd binnen te blijven.
Archiefbeeld van een brandweerauto.
Archiefbeeld van een brandweerauto. Foto Lex van Lieshout/ANP

Bij een grote brand bij een autosloperij in Duiven hebben vrijdag meer dan honderd auto’s vlam gevat. In de regio rondom de Gelderse plaats is een NL-Alert uitgestuurd waarin mensen wordt opgedragen binnen te blijven en de deuren en ramen te sluiten vanwege de rookontwikkeling. De brand is inmiddels onder controle, melden de veiligheidsdiensten.

De brand is rond 08.30 uur uitgebroken. Over de oorzaak is nog niets bekend. Op live-beelden van de plek van de brand op YouTube waren lange tijd grote rookwolken te zien die van de autosloperij optrokken en zich verspreidden. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt. De autosloperij ligt net buiten een industrieterrein.

De veiligheidsdiensten spreken van een „grote rookontwikkeling”. Omdat er veel kunststof in brand staat is de rook gevaarlijk voor omwonenden. Mensen wordt opgedragen de ventilatie uit te zetten, ondanks de hoge temperaturen die voor vrijdag zijn voorspeld.