Pinkpop

120 uur taakstraf voor dodelijke aanrijding

Danny S. is woensdag door de rechtbank van Maastricht veroordeeld tot 120 uur taakstraf voor een dodelijke aanrijding tijdens het muziekfestival Pinkpop in 2018. Ook heeft S. een rijontzegging van zes maanden gekregen. De 37-jarige man reed op 18 juni ‘s nachts met een busje vier festivalgangers aan, die op de weg voor de camping van het festivalterrein zaten. Een 35-jarige man kwam om het leven, drie anderen raakten zwaargewond. S. stelde in paniek doorgereden te zijn en belde vijf uur later pas de politie, vanuit Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie had anderhalf jaar celstraf en een rijontzegging van vijf jaar geëist. De rechtbank oordeelde dat S. langzamer had moeten rijden en beter op de weg had moeten letten. Volgens de rechtbank verkeerde S. na het ongeval niet in paniek, maar was hij „hevig geschrokken”. (NRC)