Kiosk

Blendle komt in Franse handen, Klöpping naar bestuur Cafeyn

De digitale kiosk Blendle wordt overgenomen door zijn Franse evenknie Cafeyn. Dat maakt oprichter en scheidend ceo Alexander Klöpping bekend in onder meer een gesprek met NRC. Met de overname is een onbekend bedrag gemoeid. Cafeyn neemt alle aandelen over, waaronder de 25 procent van Klöpping. Die schuift door naar het bestuur onder ceo Ari Assuied. Blendle, vijftig mensen in dienst, biedt stukken uit kranten en tijdschriften en ingesproken artikelen aan. Cafeyn doet iets soortgelijks, met 100 fte. Blendle voerde in 2019 een strategiewijziging door; er werden alleen nog abonnementen verkocht à 10 euro per maand. Daarvoor, met losse betalingen per artikel, leed het bedrijf stevig verlies. (NRC)

Franse evenknie lijft Blendle in pagina C3