Krantenkunst: de mooiste inzendingen van lezers op het Zomerboek

Inzendingen NRC-lezers gingen fanatiek aan de slag met de opdrachten uit het Zomerboek. Het Museum voor Belangrijke Kunst kocht zes belangrijke kunstwerken aan.

Vera Boddaert (11) koos ervoor de Kunst-is-nooit-af-pagina om te vormen tot de origamisculptuur Pauw en Bloem. Foto Vera Boddaert

Zeer veel dank voor al uw reacties op de doe-opdrachten in ons NRC Zomerboek (26 juni, nrc.nl/zomerboek). Sindsdien zijn er overal in het land vogelhuisjes gebouwd. We publiceren een selectie door ontwerper Piet Hein Eek.

Ook tekenen op zijn Japans viel bij u in goede aarde. Uit de tientallen tekeningen koos Paul Steenhuis er tien uit. De ‘Kunst is nooit af’-pagina van Micha Wertheim en Cristina Garcia Martin was een verrassend succes. Zes van de ingezonden kunstwerken zijn aangeschaft door directeur M. Wertheim van het Museum voor Belangrijke Kunst.

Het Kunstcryptogram kreeg veel waardering, al had het volgens sommigen wel wat moeilijker mogen zijn. De klassieke compositie van Joey Roukens moet gespeeld zijn, maar het bewijs hebben we niet ontvangen. Wel kregen we een vertolking van de popcompositie van Ruben Hein. Bastiaan Mulder maakte er meteen een zeer inventieve clip bij.

Hoe vaak Atelier van Lieshouts bloedworst van eigen bloed is bereid, weten we niet. Maar voor u er aan begint, in het lijstje ingrediënten ontbreekt de darm om de vulling in te stoppen. Of u die darm zelf moet afstaan, of mag aanschaffen bij een slager laat het recept in het midden.

Tot slot vroegen we u om zich met behulp van een bijgeleverd masker in te leven in onze minister van Cultuur en het woord tot ons te richten. U leest behartenswaardige toespraken op onze website.