Toneeltekst ‘Arcadia’ uit NRC Zomerboek inspireert beeldende uitingen

Speel toneel Ongetwijfeld is het toneelstuk Arcadia dat Hannah van Wieringen voor het NRC Zomerboek schreef al vaak gespeeld. Maar de twee reacties erop waren beeldend.

Foto Getty

Arcadia (Hoogzomerdialogen) van Hannah van Wieringen is door velen van u gelezen en mogelijk ook opgevoerd. Maar onze blik reikt niet tot tussen de schuifdeuren bij u thuis, gelukkig. En video-opnames, of foto’s van een opvoering heeft u – mogelijk terecht – niet willen delen met uw medelezers van NRC.

Toch heeft deze zomerse scène geïnspireerd: van twee lezers kregen we als reactie op de toneeltekst beeldmateriaal opgestuurd.

Sally en Albert Mulder volgden het scenario in een serie gevonden beelden en vertelden zo het verhaal van de twee mensen die in Arcadia aan een zonnige kust een gesprek voeren.

Peter E J Prins stuurde als reactie een grote serie foto’s van balkonscènes. Wat het verband met Arcadia is, is niet meteen duidelijk. Maar wel dat hij veel aandacht en zorg heeft besteed aan het maken van miniatuurbalkonnetjes met personages. Het doet even denken aan het balkon van Romeo en Julia in Verona, maar wat hier vanuit het schuurtje van Peter E J Prins wordt getoond, is origineler dan Shakespeares toneelstuk.

Sally en Albert Mulder

Arcade

Sally & Albert Mulder

Arcade (vervolg)

Sally & Albert Mulder

E J Prins

Balkonscènes

Peter E J Prins

Balkonscènes vervolg 1

Peter E J Prins

Balkonscènes vervolg 2

Peter E J Prins

Balkonscènes vervolg 3

Peter E J Prins

Balkonscènes slot

Peter E J Prins