Moeder Tamar (14): ‘Aanrijder, meld je!’

Oproep

De moeder van de 14-jarige Tamar uit Marken die het afgelopen weekend overleed nadat ze hoogstwaarschijnlijk werd aangereden, heeft de betrokken automoblist opgeroepen zich te melden bij de politie. Trijntje Boes, moeder van Tamar, deed de oproep dinsdagavond in talkshow Op1. „Alsjeblieft, kom over de brug. Voel je vrij om je gewoon te melden”, zei Boes. „Ik red haar toch niet meer, maar ik heb nog vragen. Ik vind dat rechtvaardigheid voor Tamar.”

Boes vertelde dat Tamar vrijdag na middernacht gefrustreerd het huis uit liep na onenigheid over haar bedtijd. Boes ging haar dochter per fiets achterna. Meerdere zoekpogingen in het dorp, waarbij Tamars moeder ook jongeren uit het dorp wist te mobiliseren, leverden niks op.

Het levenloze lichaam van Tamar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag buiten het dorp door de politie gevonden, langs de dijk tussen Marken en Zuiderwoude. Autopsie wees dinsdag uit dat het hoogstwaarschijnlijk een aanrijding betrof. „Ze is in de berm achtergelaten als een beest”, aldus Boes bij Op1.

Tientallen rechercheurs onderzoeken de zaak. De politie wil onder meer weten waar het meisje voor vier uur ’s nachts is geweest. De afgelopen dagen zijn in het nabij geleden Uitdam en in Marken vier auto’s met schade weggetakeld. De voertuigen worden onderzocht en hun eigenaren zijn verhoord, maar geen van hen is tot nu toe aangeduid als verdachte. (NRC)