In beeld

Opmars naar het Offerfeest: dierendecoraties en online geitenverkopen

Wereldwijd worden voorbereidingen getroffen voor het driedaagse Offerfeest. Dit jaar moeten verkopers en gelovigen rekening houden met de coronapandemie die de wereld in zijn greep houdt. Het Offerfeest, in het Arabisch Id al-Adha, is een van de belangrijkste feesten binnen de islam en begint donderdagavond bij zonsondergang.
Donderdagavond begint het Offerfeest. Tijdens deze viering herdenken moslims de bereidheid van profeet Abraham om zijn zoon te offeren toen God daarom vroeg. Volgens de legende hoefde de profeet dit uiteindelijk niet te doen en offerde hij een ram. Daarom offeren moslims ieder jaar tijdens het Offerfeest een dier, in Nederland vaak een schaap of lam. Op deze foto is te zien hoe een geofferd dier tentoon wordt gesteld in Karachi, Pakistan.
Foto Shahzaib Akber / EPA
Een Palestijnse vrouw verkoopt decoraties voor dieren op een markt in Rafah.
Foto Said Khatib / AFP
Op dezelfde markt worden grote messen verkocht die gebruikt kunnen worden bij de slachting van de dieren.
Foto Said Khatib / AFP
Het Offerfeest vindt jaarlijks plaats aan het einde van de Hadj - de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka.
Foto Raneen Sawafta / Reuters
Het Offerfeest wordt op vele plekken groots gevierd. Op deze foto is een kind te zien die snoepjes bij elkaar schept die worden gebruikt bij een festival in het Afghaanse Mazar-i-Sharif.
Foto Farshad Usyan / AFP
Een gedecoreerde stier in Karachi, Pakistan.
Foto Akhtar Soomro / Reuters
Vanwege de coronapandemie moeten dit jaar extra hygiënemaatregelen getroffen worden. Op deze foto is een aantal verkopers te zien die zich wassen voor ze naar de markt gaan.
Foto Arif Ali / AFP
Kleurrijke dromedarissen op een markt in het Pakistaanse Rawalpindi.
Foto Aamir Quereshi / AFP
Traditiegetrouw wordt het vlees van het geofferde dier in drie delen verdeeld: één voor de familie, één voor vrienden en één voor minderbedeelden. Op deze foto is een verkoper van geitenvoer te zien in Delhi, India.
Foto Rajat Gupta / EPA
De Pakistaanse Muhammad Naeem verkoopt zijn geiten dit jaar online vanwege de coronapandemie. Normaliter worden de dieren op drukke veemarkten verkocht, maar daar kan niet altijd voldoende afstand gehouden worden.
Foto Aamir Qureshi / AFP
Het Offerfeest wordt ook wel het grote feest genoemd. Het Suikerfeest, waarmee de ramadan wordt afgesloten, staat bekend als het kleine feest. Deze man verkoopt decoraties voor de geofferde dieren in Peshawar, Pakistan.
Foto Bilawal Arbab / EPA
Bovenaanzicht van een veemarkt in Karachi.
Foto Akhtar Soomro / Reuters