Media

Mede-oprichter van CNN Reese Schonfeld (88) overleden

De Amerikaan Reese Schonfeld, die begin 1980 medeoprichter was van nieuwszender CNN, is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt, meldde CNN dinsdag. Cable News Network was de eerste zender ter wereld die 24 uur per dag nieuws bracht. Schonfeld begon de nieuwszender met Ted Turner op 1 juni 1980. „Het was Teds geld, maar Reese’s visie”, schreef Lisa Napoli onlangs in een boek over de oprichting van CNN. De samenwerking tussen de twee was van korte duur. Schonfeld werd in 1982 door Turner weggestuurd bij CNN. In de jaren die volgden bleef Schonfeld actief in de mediawereld. Hij richtte News12 op, de eerste lokale 24-uurs-nieuwszender in Long Island. In 1993 begon hij Food Network, een zender met programma’s over eten en koken. (NRC)