Bergtocht

Nederlandse jongen (13) dood door val in Zwitserse Alpen

In de Zwitserse Alpen is maandag een 13-jarige Nederlandse jongen omgekomen door een val tijdens het bergbeklimmen. Ook een 47-jarige Zwitser kwam om het leven. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De twee zaten met een touw aan elkaar vast en vielen zo’n vijftig meter naar beneden. Het incident vond plaats niet ver van de stad Montreux. De man en de jongen liepen een bergtocht over de ruim 1.800 meter hoge bergtop Dent d’Hautaudon. Het is onduidelijk wat de val heeft veroorzaakt. Iemand zag de twee vallen en heeft de hulpdiensten geïnformeerd. Bij aankomst bleken de twee al overleden. Hun lichamen zijn met een helikopter afgevoerd. De Zwitser woonde in de regio, de Nederlandse jongen was met zijn gezin op vakantie in de buurt. Het is niet duidelijk wat hun relatie was. (NRC)