Bastiaan Mulder speelt Ruben Heins ‘Art of Living’

Cover Bij zijn versie van ‘Art of Living’, voor het ‘NRC Zomerboek’ geschreven door Ruben Hein, maakte muzikant Bastiaan Mulder een mooie, ingetogen video. Hein: „Supergaaf om te zien en horen.”

Bastiaan Mulder in het filmpje dat hij maakte bij zijn uitvoering van het nummer ‘Art of Living’ van Ruben Hein.
Bastiaan Mulder in het filmpje dat hij maakte bij zijn uitvoering van het nummer ‘Art of Living’ van Ruben Hein. Bastiaan Mulder

Speciaal voor het NRC Zomerboek schreef muzikant Ruben Hein (1982) het nummer ‘Art of Living’. Het is een melancholisch, ingetogen lied met een hoopvolle boodschap. Hein maakte het onlangs af, midden in de coronacrisis, maar het eerste idee ontstond al eerder dit jaar, tijdens zijn reis naar Antarctica die hij op uitnodiging van reisorganisatie Oceanwide Expeditions als artist in residence ondernam.

Muzikant Bastiaan Mulder speelde voor zijn versie van het nummer alle lagen zelf in en maakte zelfs een videoclip. Ruben Hein: „Supergaaf om te zien en te horen. Bas ken ik toevallig al jaren, als een zeer gewaardeerd collega. We hebben zowaar samen vaak gespeeld in een ver verleden. Fantastische muzikant, fantastische uitvoering. Dankjewel!”

De clip van Bastiaan Mulder: