Zeker vier gewonden bij grote vechtpartij azc in Budel

Vechtpartij Eerder leek het erop dat er honderd mensen bij de vechtpartij waren betrokken. Later bleken dit er vijftien te zijn.
Het asielzoekerscentrum in Budel, Noord-Brabant.
Het asielzoekerscentrum in Budel, Noord-Brabant. Foto Pieterjan Luyten

Bij een vechtpartij op het terrein van het asielzoekerscentrum in het Brabantse Budel zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker vier bewoners gewond geraakt. Aanvankelijk meldde de politie de er ruim honderd mensen bij de vechtpartij waren betrokken. Dit aantal werd later flink naar beneden bijgesteld naar vijftien; de rest van de groep bestond uit omstanders.

De politie kreeg rond 04.00 uur een melding van een „grote vechtpartij” bij het asielzoekerscentrum. Vier bewoners liepen lichte snijwonden op omdat er messen werden gebruikt. Wat de aanleiding was voor de vechtpartij, is nog altijd onduidelijk. De politie onderzoekt het voorval. Mogelijk volgen later meer aanhoudingen.

Er is één verdachte aangehouden, een 25-jarige bewoner van het azc. Die man viel een beveiliger aan die de vechtende bewoners uit elkaar probeerde te halen. De verdachte gebruikte een bestekmes om de beveiliger een aantal keer mee te steken.

Twitter avatar politieob Politie Oost-Brabant Uit ons onderzoek blijkt dat circa 15 bewoners van het AZC in #Budel echt met elkaar in gevecht waren. Wij hielden 1 verdachte aan. Dat is een 25-jarige man én bewoner van het AZC. Een beveiliger probeerde de vechtende bewoners uit elkaar te halen. Hij werd toen aangevallen door https://t.co/sh9cSPKOhA