Werksfeer Ellen DeGeneres Show onderzocht na beschuldigingen van discriminatie

Talkshow Na verhalen over dubieuze arbeidsomstandigheden bij de The Ellen DeGeneres Show, wordt een onderzoek naar de werksfeer ingesteld.
Ellen DeGeneres ontvangt de Carol Burnett Award in januari 2020.
Ellen DeGeneres ontvangt de Carol Burnett Award in januari 2020. Foto EPA

De werksfeer op de redactie van de The Ellen DeGeneres Show wordt onderzocht na verhalen over onder andere discriminatie bij het Amerikaanse programma. Dat melden Amerikaanse media. Ook zouden medewerkers slecht zijn behandeld. In de talkshow, die voor het eerst werd uitgezonden in 2003, interviewt stand-upcomedian en presentatrice Ellen DeGeneres (62) gasten uit binnen- en buitenland.

Medewerkers van het programma kregen afgelopen week een brief van producent Telepictures en distributeur Warner Bros. Television waarin het onderzoek werd aangekondigd. Daarvoor wordt ook de hulp van een derde partij ingeschakeld. Huidige en voormalige medewerkers zullen worden gevraagd naar hun ervaringen op de set van het programma, schrijft tijdschrift Variety.

In juli publiceerde BuzzFeed een onderzoek over racisme en intimidatie bij het programma. BuzzFeed sprak met één huidige werknemer en tien voormalige werknemers. In dat onderzoek werd vermeld dat iemand werd ontslagen voor het opnemen van vrije dagen om de begrafenis van een familielid bij te wonen; iemand anders kwam op straat te staan nadat die zich ziek had gemeld. Eén werknemer vertelde zelf ontslag te hebben genomen omdat ze het zat was opmerkingen te krijgen over haar afkomst.

De Nederlandse Youtube-ster en visagist Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, vertelde in februari in De Wereld Draait Door over haar ervaringen als gast in het programma. Ze voelde zich niet welkom en niet op haar gemak gesteld door Ellen DeGeneres.