Tweede kwartaal

KPN: omzet daalt vanwege afname roaminginkomsten

De omzet van telecombedrijf KPN is het afgelopen kwartaal met 3 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die KPN maandag heeft bekendgemaakt.

KPN behaalde in het eerste kwartaal een nettowinst van 135 miljoen euro, 7 miljoen meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 1,5 procent tot 585 miljoen euro.

De omzetdaling komt volgens KPN door een stevige afname van de inkomsten uit internationale roaming, omdat er vanwege Covid-19 nauwelijks nog zakelijke reizen buiten Europa werden ondernomen.

KPN houdt vast aan zijn financiële verwachtingen: de telecomaanbieder denkt het bedrijfsresultaat stabiel te kunnen houden of licht op te voeren. Het concern keert binnenkort gewoon interim-dividend uit aan aandeelhouders.

Topman Joost Farwerck stelde dat KPN afgelopen periode vooral heeft geprofiteerd van kostenbesparingen. Extra maatregelen achtte het bedrijf dan ook niet nodig.

KPN heeft deze dinsdag zijn 5G-netwerk aangezet, net als concurrent T-Mobile. In het grootste deel van de Randstad en Eindhoven kunnen KPN-klanten met een geschikt toestel daardoor gebruikmaken van het nieuwe supersnelle mobiele internet. (NRC/ANP)