Thuiskok

Salmorejo

Tomatoes
Tomatoes

Zoals u deze week wel zult merken, zijn de recepten uit Een huis vol lekkers kort maar krachtig. Logisch, we gaan geen driesterrenborden klaarmaken als de chefs nog jonge kinderen zijn. Salmorejo is een Andalusisch gerecht (Zuid-Spanje) en zit ergens tussen een soep en puree in. Nu kunnen Zuid-Europeanen heel veel met enkel brood en tomaten – denk aan pan con tomate en bruschetta – en dit gerecht is daar geen uitzondering op. Een (goede) serranoham als topping maakt het helemaal af.

Snijd de tomaten in stukjes en hak de knoflook fijn. Mix ze in een grote kom tot een gladde soep en giet ze door een zeef om de pitjes te verwijderen. Voeg het brood, het zout en de olijfolie toe en mix de soep weer glad. Dien op met fijngehakte eieren en stukjes serranoham.