Warenhuis

Burgerinitatief doet bod HEMA

Twee burgerinitiatieven die HEMA in handen willen krijgen, hebben een bod op de winkelketen uitgebracht. Het bod van WeLoveHema en HouDeHema werd gedaan voordat de deadline afliep voor geïnteresseerde kopers, aldus een verklaring.

Er werden geen financiële details gemeld, maar een woordvoerder van de initiatiefnemers zegt dat het bod serieus wordt genomen. „Deze week horen we of we door zijn naar de volgende ronde”, aldus de verklaring.

Volgens de zegsman hebben zich tienduizenden mensen gemeld die willen investeren in HEMA, waarbij soms flinke bedragen zijn toegezegd. Sinds juni werken de twee burgerinitiatieven samen. Bij HouDeHema is onder anderen Eerste Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) betrokken.

In juni werd bekend dat HEMA in handen komt van schuldeisers in ruil voor het verlagen van de schuld. Daardoor verloor miljardair Marcel Boekhoorn de zeggenschap bij de warenhuisketen. De schuldeisers willen de HEMA doorverkopen. Ook Blokker-eigenaar Michiel Witteveen heeft al publiekelijk interesse getoond. (ANP)