Rabobank

Aangifte om oplichting voor bijna 1 miljoen euro

Rabobank heeft aangifte gedaan van oplichting door een bedrijf dat stelt innovatieve verwarmingssystemen te ontwikkelen. Dat bevestigt een woordvoerder van de bank. De politie Noord-Nederland maakte donderdag al bekend onderzoek te doen naar oplichting van een financiële instelling.

De politie bekijkt de informatie die het bedrijf aan de Rabobank had verstrekt, op basis waarvan de bank een ondernemerskrediet van bijna een miljoen euro heeft verleend. De politie heeft de administratie van het bedrijf in beslag genomen, evenals onder meer drie auto’s en een boot. In Noord-Nederlandse media wordt gespeculeerd over het bedrijf waartegen de aangifte is gedaan, maar de Rabobank wil daar tijdens het lopende onderzoek niet op ingaan. Het in de media genoemde bedrijf claimde een cv-ketel te hebben ontwikkeld die volledig op elektriciteit draait. (NRC)