Dodelijk ongeval

Vier auto’s onderzocht in zaak dood gevonden meisje (14)

In het onderzoek naar de dood van een 14-jarig meisje uit Marken heeft de politie vier auto’s in beslag genomen. Ze worden onderzocht op schade. Het meisje werd zaterdagochtend om 04.00 uur door agenten gevonden in de berm van de weg tussen Monnickendam en Marken, ter hoogte van het dorp Zuiderwoude (Noord-Holland). De politie denkt dat ze is aangereden en dat de bestuurder is doorgereden. De agenten waren onderweg naar Marken, waar eerder in de nacht een meisje als vermist was opgegeven. De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd. Duidelijk is in elk geval dat er remsporen op het asfalt staan bij de plek waar het meisje lag. Zij liep waarschijnlijk langs de weg, vertelde een woordvoerder van de politie, want er is in haar buurt geen fiets gevonden. (NRC)