Beieren

Grote besmetting seizoensarbeiders

Zeker 174 seizoensarbeiders van een landbouwbedrijf in de gemeente Mamming in de Duitse deelstaat Beieren zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat hebben de lokale autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Alle 480 medewerkers plus de directie van het bedrijf zijn in quarantaine geplaatst op het bedrijfsterrein.

Alle werknemers van het landbouwbedrijf, die de oogst binnenhalen, werden getest nadat zeven seizoensarbeiders besmet bleken te zijn geweest met het coronavirus. Nog 167 werknemers testten positief.

Ook werknemers die geen Covid-19 hebben, mogen nu niet van het bedrijfsterrein af. Wel zijn negatief en positief geteste werknemers van elkaar gescheiden. „Om verdere verspreiding te voorkomen, moeten we deze stap helaas zetten om de bevolking te beschermen”, zei Werner Bumeder, bestuurder van het Beierse district, zaterdagavond.

Bumeder riep de bevolking rond Mammingen op om kalm te blijven. Het zou gaan om een „op zichzelf staande groep mensen” en het virus zou niet buiten het bedrijf verspreid zijn. (NRC)