Honderden brandweerlieden bestrijden bosbrand Portugal

Portugal De brand begon op zaterdagmiddag in de gemeente Oleiros en raakte door stevige wind verder verspreid. Portugal wordt geregeld getroffen door hevige bosbranden.
Foto Safe Communities Portugal

De Portugese brandweer probeert met ruim zevenhonderd man een bosbrand in en rondom de gemeente Oleiros onder controle te krijgen. Bij hun werkzaamheden is een brandweerman om het leven gekomen en zijn er zes gewond geraakt, daarnaast zijn uit voorzorg mensen geëvacueerd. Dat meldt het Spaanstalige persbureau EFE zondag.

De brand begon op zaterdagmiddag in Oleiros in het midden van het land, waarna deze door stevige wind werd verspreid naar twee omliggende gemeenten. Er zijn al verschillende huizen getroffen door de brand, die zich op drie fronten uitbreidt. De brandweer probeert met helikopters het vuur vanuit de lucht te stoppen. De Portugese premier António Costa heeft een dankbetuiging uitgesproken voor de brandweer, „vanwege het werk dat zij doen voor Portugal en voor ons allemaal”.

In 2017 werd Portugal getroffen door een verwoestende brand op enkele tientallen kilometers ten westen van Oleiros. Daarbij kwamen 66 mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond. Veel van de slachtoffers werden toen onderweg in hun auto’s overvallen door het vuur.