Thuiskok Torta di arancia sanguigna

red orange
red orange

Zoet voor het weekend: bloedsinaasappelcake. Verhit de oven tot 150 graden. Vet een taartvorm met een diameter van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier. Was de sinaasappels en snijd ze met een scherp mes in schijven van 2 mm. Ik laat de schil zitten, want die wordt eetbaar als hij wordt gebakken, maar je kunt hem ook verwijderen. Laat de ruwe rietsuiker met 2 eetlepels water in een kleine pan op halfhoog vuur oplossen. Laat het een paar minuten borrelen tot de siroop gaat karamelliseren (als het goed is zie je de suiker licht amberkleurig worden). Schenk deze siroop over de bodem van de taartvorm. Leg zo veel sinaasappelschijven in de siroop als er in een enkele laag in de vorm passen en doe dat in een mooi patroon. ‘Klop de olijfolie, fijne kristalsuiker, het zout, de ricotta en het sap en de schil van de citroen en de bloedsinaasappels in een grote mengkom. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en klop het beslag tussendoor steeds glad. Doe de droge ingrediënten erbij en klop het glad. Schenk het beslag in de taartvorm en zet die 40-50 minuten in de oven tot de cake net hard is. Laat de cake 5 minuten afkoelen, haal een mes langs de rand van de vorm en stort de cake ondersteboven op een taartrooster of groot bord. Laat hem volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.