Taliban

Tientallen doden in westen van Afghanistan na luchtaanvallen

Bij luchtaanvallen in het westen van Afghanistan zijn tientallen mensen, onder wie burgers en Talibanstrijders, om het leven gekomen. Dat hebben lokale autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Een onbekend aantal mensen raakte gewond. Het zou gaan om twee aanvallen in het district Gozara, in de westerse provincie Herat. Er vielen voor zover bekend 45 doden, onder wie zeker acht burgers. Een Talibanwoordvoerder bevestigt alleen dat burgers om het leven zijn gekomen. De VS zeggen dat ze niet hebben meegedaan aan de acties. Ze zijn hun aanwezigheid in Afghanistan aan het terugschroeven na een overeenkomst met de Taliban in februari. Dit zou een opstap zijn voor de Taliban en de regering om te beginnen met vredesgesprekingen, maar sindsdien is het geweld verder toegenomen. (AP)