Recensie

Recensie Muziek

Juice Wrld’s erfenis is pijnlijk maar prachtig

Op 8 december 2019 stierf rapper, zanger en producer Juice Wrld op 21-jarige leeftijd aan een overdosis. In een poging om een mooi randje te geven aan die tragedie, laat zijn team met het album Legends Never Die een stukje van zijn erfenis los.

Volgens de albumhoes vond ‘Juice’ rust in de Hof van Eden. In het midden staat hij, een leren vest aantrekkend waarop zijn sterfdatum prijkt. In de openingsmonoloog worstelt de artiest met de verwachtingen van zijn sterrendom, zijn geestesziekten en zijn verslaving. Een voorbode van latere nummers op het album. Korte poëzie-achtige voordrachten worden afgewisseld met levendige teksten en interviews waarin collega-artiesten zijn kwaliteiten prijzen.

Wijlen Juice Wrld wilde de stemmen in zijn hoofd onder controle krijgen. Ze bezorgden hem slapeloze nachten en dromen over de dood. De productie van Legends Never Die is melancholisch, de teksten confronterend. Een luisterbeurt is pijnlijk maar prachtig. De ideale plaat voor tijdens een eenzame autorit.