Georganiseerde misdaad

Italiaanse agenten maakten zich schuldig aan marteling

Zeker tien agenten van hetzelfde politiebureau in de Noord-Italiaanse stad Piacenza zijn ontslagen en aangehouden op verdenking van drugshandel, afpersing en mishandeling. Sommigen van hen zijn onder huisarrest geplaatst, anderen zitten al vast. De politiekazerne is gesloten, maakte de Italiaanse justitie woensdag beken. Ruim twintig carabinieri hebben zich vanaf medio 2017 schuldig gemaakt aan onder meer drugshandel, heling, verduistering en ambtsmisbruik. Op het bureau zou zelfs een martelkamer zijn ingericht. De misstanden kwamen aan het licht door een onderzoek naar drugshandel in de regio rond Milaan, op 70 kilometer rijden van Piacenza. Hoofdaanklager Grazia Pradella: „Terwijl de stad de coronadoden telde, faciliteerden deze agenten de georganiseerde misdaad.”(NRC)