Doodsoorzaak

Twijfels over registratie Engelse coronacijfers

De gezondheidsautoriteiten in Engeland geven voorlopig geen dagelijkse cijfers meer van sterfgevallen door corona, vanwege twijfels over de juistheid van die gegevens. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock wil dat dit zo snel mogelijk wordt opgehelderd, meldde de BBC woensdag. De instantie voor publieke gezondheid in Engeland (PHE) telt iedereen die een positieve coronatest had en is overleden, in sommige gevallen maanden na de test. Er worden ook mensen meegeteld die wel corona hadden, maar daar niet aan zijn gestorven. Uit de cijfers blijkt dat de PHE zo veel meer sterfgevallen registreert voor Engeland dan de nationale gezondheidszorg (NHS). Op sommige dagen was dat dubbel zo veel. In Engeland zijn ruim 40.000 sterfgevallen geregistreerd die een gevolg zijn van corona. (ANP)