Podcast

De spagaat van Amazon

Bij Amazon is het personeel bang voor corona en voor de baas.

Vandaag maakt online winkel Amazon de nieuwe kwartaalcijfers bekend. De coronacrisis brengt het bedrijf recordomzetten en ongekende groei. Amazon richt zich inmiddels óók op Nederland en neemt zijn businessmodel mee hier naartoe. Economieredacteur Stijn Bronzwaer dwaalde uren door een distributiecentrum en zag met eigen ogen wat dat kan betekenen.

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Henk Ruigrok van der Werven
Montage: Yeppe van Kesteren

De reportage van Stijn Bronzwaer over zijn bezoek aan het Duitse distributiecentrum van AmazonBij Amazon dwingen de werknemers zelf verandering af Het artikel over de komst van Amazon naar Nederland Nederlands ‘filiaal’ Amazon open Meer over de komst van Amazon. Wat zijn de voor- en nadelen van de komst van de grootste webwinkel ter wereld?Amazon dendert Nederlandse winkelstraten binnen