Recensie

Recensie Muziek

Buitencategorie uithalen die het hart raken

Teyana Taylor, danseres in, en choreografe van Kanye’s stomende ‘Fade’-video, tekende als 15-jarige bij Pharrell Williams en heeft een buitencategorie stem zoals die van H.E.R., gemaakt voor heerlijk uithalen die het hart raken. Op The Album plaatst ze die trots in het rijtje Lauryn Hill, Erykah Badu en Missy Elliott.

Op de voorkant poseert ze als Grace Jones, sexy en stoer. Toch is The Album ook heel persoonlijk. In het intro hoor je hoe basketbalechtgenoot Imam Shumpert met 911 belt, als dochter Junie plots wordt geboren op hun badkamervloer.

Sommige van de 23 nummers zijn heel kort en er was een rel op Twitter omdat Mykki Blanco niet was betaald voor ‘WTP’. Maar de klassieke r&b-tracks met samples van nineties-hits zoals ‘Lowkey’(geïnspireerd op ‘I guess I see you next lifetime’, met Erykah Badu zelf) glijden door je oorschelp naar binnen als brandy. Taylor is op haar best als ze zich kwetsbaar toont, zoals op het lieflijke ‘Morning’.