Vijftien gewonden bij schietpartij Chicago

VS Het vuur werd geopend vanuit een voorbijrijdende auto op een begrafenis. De inzittenden sloegen op de vlucht.
Politie onderzoekt de plaats van het incident.
Politie onderzoekt de plaats van het incident. Foto Scott Olson/AFP

Bij een schietpartij op een begrafenis in Chicago zijn dinsdagavond vijftien gewonden gevallen. Dat meldt de politie van de Amerikaanse stad. Het vuur werd geopend vanuit een voorbijrijdende auto. Een of meer personen op de begrafenis schoten terug, waarop de auto crashte. De inzittenden wisten te ontkomen, voor zover bekend raakten zij niet gewond.

Van de vijftien slachtoffers raakten er zes zwaargewond. Op de plek van de schietpartij werden zo’n zestig kogelhulzen gevonden. De politie heeft één iemand opgepakt voor verhoor en is bezig met een onderzoek. Er zijn formeel nog geen verdachten aangehouden.

In Chicago vinden vaker schietpartijen plaats, vaak tussen bendes. Zo vielen in het weekend van 4 juli, toen de Amerikanen Onafhankelijkheidsdag vierden, in totaal 87 gewonden en zeventien doden door vuurwapengeweld. Het is niet duidelijk of er bij de schietpartij op de begraafplaats sprake was van een bendeconflict.

De burgemeester van Chicago spreekt haar medeleven uit.

Twitter avatar chicagosmayor Mayor Lori Lightfoot While families were mourning at a funeral in Auburn Gresham, cowardly gunmen opened fire, wounding 14 in a horrific mass shooting. @Chicago_Police are canvassing for evidence and street outreach teams have been deployed to provide trauma and victim support services for residents.