Thuiskok

Linguine con limone

squeezed lemon isolated on white
squeezed lemon isolated on white

Maandag schreef ik al dat niet alle recepten in het boek authentiek of origineel zijn. Deze linguine is bijvoorbeeld geïnspireerd op een gerecht van kookboekenauteur en televisiekok Nigella Lawson. Een best rijke pasta door de room en kazen. U kunt het zo eten of als tweede gang van een uitgebreider maal zoals gebruikelijk is in Italië.

Breng een grote pan flink gezouten water aan de kook. Klop intussen de eidooiers, slagroom, mascarpone, pecorino, citroenrasp en het citroensap in een hittebestendige mengkom tot er geen klontjes meer in zitten. Doe de boter erbij en zet de kom op de pan met kokend water of op een warme plek om de saus zachtjes te warmen.

Giet de pasta af als hij perfect al dente is en bewaar iets van het kookwater voor het geval de saus iets te dik geworden is (hoewel ik het in dit recept bijna nooit nodig heb). Schenk de saus in de pan bij de uitgelekte pasta en roer krachtig tot alle pastaslierten met de saus zijn bedekt. Zet de pan als het er te vloeibaar uitziet nog even op laag vuur en roer alles nog een paar minuten door. Voeg de gescheurde basilicumblaadjes toe, roer en serveer de pasta zelfvoldaan.