IMF

‘Meer ongelijkheid tussen mannen en vrouwen door corona’

De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de wereld dreigt door de coronacrisis groter te worden. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Als overheden de juiste maatregelen nemen, kunnen ze voorkomen dat vrouwen, die vaak hard getroffen worden door economische tegenslag, onnodig veel op achterstand worden gezet. Volgens de deskundigen van het IMF werken vrouwen vaker dan mannen in sociale sectoren, zoals toerisme, detailhandel of horeca. Juist deze sectoren worden het hardst geraakt door de wereldwijde lockdowns en coronamaatregelen. Bovendien is de kans op baan- of inkomensverlies voor dit werk groter. Ook zijn vrouwen vaker actief in de informele economie van ontwikkelingslanden, waar ze een groter risico lopen op ontslag. (ANP)