The Jumbee Parade, uit de serie Ghost Island

Foto Lisandro Suriel

Fotofestival Noorderlicht brengt de jongste generatie wereldburgers in beeld

'Generation Z', de 27ste editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival, gaat over de jongste generatie wereldburgers, geboren na 1995. Hoe staan ze in de maatschappij, wat zijn hun ambities? Generatie Z ziet zich geconfronteerd met klimaatdreigingen en een uitgeputte aarde, economische stagnatie en nationalistische gevoelens. Deze jongvolwassenen hebben minder verwachtingen op een stabiele toekomst dan hun ouders, iets waar zij de voorgaande generaties op aanspreken. Het is een groep die inzet op fundamentele emancipatieprocessen, duurzaamheid en inclusiviteit. Op vier locaties in Heerenveen en Groningen proberen 36 kunstenaars, filmmakers en fotografen de leefwereld van deze generatie inzichtelijk te maken. Het festival duurt nog tot en met 20 september.

Red Has a Dark Value on Black and White Photos Foto Oktawian Jurczykowski

Bosfights I Live Free Foto Sebastian Steveniers

Bosfights I Live Free Foto Sebastian Steveniers

The Anarchist Citizenship Foto Nadine Stijns & Amal Alhaag

The Anarchist Citizenship Foto Nadine Stijns & Amal Alhaag

Naturalia Foto Massimiliano Rossetto

Can they mother me, if I let them Foto Madeline Swainhart

Can they mother me, if I let them Foto Madeline Swainhart

Space City Foto Tanya Klimovich

Beyond Coral White Foto Marie Lukasiewicz

Beyond Coral White Foto Marie Lukasiewicz

The New Utopia Foto Ra Solaris