Thuiskok

Zucchine con menta

Zucchini with slices isolated on a white background
Zucchini with slices isolated on a white background

We beginnen met een gerecht dat het ook goed doet op een rijkgevulde tafel met verschillende soorten antipasti of gecombineerd met vlees of kip: courgettes met munt en amandel. In plaats van munt kunt u ook een ander kruid gebruiken, al naar gelang uw smaak en voorkeur. Gebruik een lekkere, geurige olijfolie.

Verhit de olijfolie in een zware koekenpan met deksel op halfhoog vuur en doe de knoflook en courgettes erbij. Voeg ook de chilipeper toe en bak de courgettes op iets lager vuur af en toe omscheppend tot ze kleur krijgen en gaan karamelliseren. Leg na vijf tot tien minuten, als behoorlijk wat van de courgettes zijn gekaramelliseerd, het deksel op de pan en draai het vuur laag. Smoor ze nog tien minuten en roer ze af en toe door; voeg een scheut water toe als ze aanbranden. Proef de courgettes als ze zacht zijn en voeg zout naar smaak toe. Doe vlak voor het serveren de gehakte munt, wat citroenrasp en amandelen erbij. Dit gerecht is het lekkerst op kamertemperatuur, met knapperig brood en kaas.