Tegemoetkoming

Overbruggingskrediet voor uitzendkrachten en flexwerkers al 21.000 keer aangevraagd

Uitkeringsinstantie UWV heeft sinds 22 juni 21.000 aanvragen binnengekregen voor overbruggingsregeling TOFA. Dat laat het UWV maandag weten in een persbericht. De ‘Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten’ kan sinds 22 juni aangevraagd worden en is bedoeld voor flexwerkers en uitzendkrachten die door de coronacrisis een deel van hun inkomen zijn verloren. Zij kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming van maximaal 1.650 euro bruto. Wel moeten de aanvragers aan meerdere voorwaarden voldoen. Zo moeten deze flexwerkers in februari nog minstens 400 euro hebben verdiend, en daarvan zeker de helft zijn verloren. Voor de maanden maart, april en mei kunnen ze in dat geval 550 euro per maand krijgen. De helft van de aanvragen werd volgens het UWV afgewezen. „Dit lijkt voornamelijk te komen doordat mensen te weinig salaris hebben ontvangen in februari of te veel in april en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden”, schrijft de uitkeringsinstantie. De TOFA kan nog tot en met komende zondag, 26 juli, worden aangevraagd. (NRC)