Storing Den Haag verholpen: bijna 10.000 huishoudens zaten zonder stroom

Elektriciteit Volgens netbeheerder Stedin was er kortsluiting in het hoofdverdeelstation. De storing heeft zo’n twee uur geduurd.
Hoogspanningsmasten in Den Haag.
Hoogspanningsmasten in Den Haag. Foto Laurens van Putten/Hollandse Hoogte

Bij een kleine tienduizend huishoudens in Den Haag is dinsdagochtend de elektriciteit zo’n twee uur uitgevallen. De storing trof voornamelijk Scheveningen, Duindorp en het Statenkwartier, meldt netbeheerder Stedin. De uitval heeft van 09.38 uur tot 11.37 geduurd.

In het hoofdverdeelstation stond een tijdje rook, waarschijnlijk als gevolg van kortsluiting, aldus een woordvoerder van Stedin. De brandweer heeft het station geventileerd, waarna monteurs de stroomvoorziening hebben hersteld.

Als gevolg van de storing stonden trams stil of moesten omrijden, meldde tramvervoerder HTM. Onder meer naar het centraal station van Den Haag reden meerdere trams niet.

Twitter avatar Stedin Stedin Stroomstoring #DenHaag #Scheveningen. Er staat rook in het hoofdverdeelstation. De brandweer ventileert het station en doet metingen. Daarna kunnen monteurs verder met het herstellen van de stroomvoorziening. Eindtijd van de storing is nog niet bekend.