Helikoptercrash

Neergestorte marinehelikopter gezonken in diepe zee bij Aruba

De marinehelikopter die zondagavond bij Aruba in zee stortte en waarbij twee van de vier bemanningsleden om het leven kwamen, is gezonken. Dat meldt het ministerie van Defensie. Het bergen van de helikopter wordt zeer bemoeilijkt aangezien de zee plaatselijk twee tot drie kilometer diep is. De helikopter van het type NH90 werd op zo’n zestig kilometer ten westen van Aruba lange tijd drijvende gehouden door vier luchtkussens, ballonnen die automatisch opblazen als het toestel in aanraking komt met water. Toen twee van de luchtkussens knapten, zonk de helikopter. Defensie probeert nu de positie van het toestel vast te stellen. De zwarte doos, met daarin de vluchtinformatie, kon wel tijdig geborgen worden. Dit is cruciaal om de precieze oorzaak van de crash te achterhalen. (NRC)