Alle boa’s in Schiedam in quarantaine, gemeente zit zonder handhaving

Foto PIETER STAM DE JONGE / ANP

Alle buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) werkzaam in Schiedam moeten verplicht twee weken in thuisquarantaine. Zeker negen handhavers die de afgelopen weken „aan de frontlinie” hebben gewerkt in Schiedam, blijken het coronavirus te hebben opgelopen. Op advies van de GGD moet het volledige team Toezicht & Handhaving, bestaande uit zo’n vijftig medewerkers, in thuisquarantaine. Dat laat de gemeente maandag weten. Schiedam heeft daarom voorlopig geen eigen handhaving en zoekt naar vervanging.

Het is nog onduidelijk waar en wanneer de medewerkers het virus hebben opgelopen, en of dat mogelijk tijdens werk is gebeurd.

Om het gat in de boa-bezetting op te vangen, zijn volgens de gemeente „op regionaal niveau” afspraken gemaakt. Een woordvoerder laat weten dat onder meer gekeken wordt of boa’s van andere gemeenten kunnen bijspringen. Ook zal de politie taken van de handhaving tijdelijk waarnemen. „Het geeft wel wat problemen, maar het mag niet ten koste gaan van de gezondheid”, stelt de woordvoerder van de gemeente. (NRC)