Zeven jongeren vermoord bij meer in Panama

Moordpartij Een groep van veertien jongeren ging zwemmen in een meer in Panama. Bij een aanval door gewapende mannen zijn zeven van hen omgekomen.
Het Gatúnmeer is onderdeel van het Panamakanaal.
Het Gatúnmeer is onderdeel van het Panamakanaal. Foto Boris Dmitrienkov/Getty Images

Bij een aanval van twee gewapende mannen op een groep jongeren bij een meer in Panama zijn zeven jongeren van tussen de 17 en 22 jaar oud omgekomen. Dat schrijft het Spaanstalige persbureau EFE maandag. Er is een verdachte aangehouden.

De groep van in totaal dertien of veertien jongeren vertrok op vrijdag om te zwemmen in het Gatúnmeer, dat onderdeel is van het Panamakanaal. Daar werden zij aangevallen en beschoten door twee mannen. De helft van de groep kon veilig wegkomen. Later heeft de politie de lichamen van de vier jonge vrouwen en drie jonge mannen gevonden met schotwonden en andere tekenen van geweld. Het is nog niet duidelijk of ze door de schoten of op andere manier om het leven zijn gekomen.

De politie heeft één verdachte aangehouden. Het is nog niet bekend wat het motief voor de daad is geweest, er wordt gekeken of het incident verband houdt met drugs of georganiseerde misdaad.

Drugssmokkel

Volgens de autoriteiten is een dergelijke moordpartij niet eerder in de provincie voorgekomen. De minister van Veiligheid van Panama Juan Pino zegt dat alles op alles wordt gezet om duidelijkheid in de zaak te krijgen. „We gaan de schuldigen grijpen, dat staat vast.”

Midden-Amerika lijdt al jaren onder geweld dat te maken heeft met drugssmokkel en de strijd tussen jeugdbendes. In Panama is het geweld echter relatief minder dan in bijvoorbeeld Honduras en El Salvador.

Lees ook: In Zuid-Amerika stapelt de cocaïne zich op nu het virus ook de drugssmokkel ontregelt