Coronavirus

België gaat strenger handhaven na stijging aantal besmettingen

In België worden de coronamaatregelen voorlopig niet aangescherpt. Wel gaat de politie nauwer toezien op naleving van de huidige regels, met name als het gaat om de sluitingstijden van horeca en winkels. Dat heeft het overlegcomité van de verschillende regeringen in het land zondag besloten, melden Belgische media waaronder omroep VRT. Het aantal nieuw geregistreerde besmettingen met het coronavirus steeg de afgelopen week in België zozeer dat experts spraken van het begin van de tweede golf. Volgens het overlegcomité gaat het echter om „lokale problemen, zonder algemene verspreiding”. Daarom zou het nog niet nodig zijn om extra maatregelen te treffen. De bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad van aanstaande donderdag wordt vooralsnog niet vervroegd. (NRC)