Aruba

Twee Nederlandse militairen omgekomen bij helikopterongeluk

Bij een ongeluk met een Nederlandse helikopter bij Aruba zijn twee van de vier bemanningsleden omgekomen. Dat meldde Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer maandagochtend op een persconferentie op het ministerie van Defensie. De twee andere bemanningsleden raakten niet ernstig gewond. Het gaat om een NH90-helikopter van het marineschip Zr.Ms. Groningen. Het toestel vertrok om 20.30 uur Nederlandse tijd (14.30 uur lokale tijd) van Aruba naar Curaçao en stortte op iets meer dan twaalf kilometer van de kust in zee. De omgekomen bemanningsleden zijn de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies. Premier Mark Rutte zei maandagochtend „diep getroffen” te zijn door het incident en sprak zijn steun uit aan de nabestaanden. (NRC)