Erg druk op snelwegen door vakantieverkeer en werkzaamheden

Nederland De schoolvakanties in heel Nederland zijn begonnen. Rond het middaguur stond er meer dan 250 kilometer file.
Drukte op de A4 nabij luchthaven Schiphol.
Drukte op de A4 nabij luchthaven Schiphol. Foto Ramon van Flymen/ANP

Het is zaterdag erg druk op de Nederlandse snelwegen, melden de ANWB en Rijkswaterstaat. Rond het middaguur stond meer dan 250 kilometer file verspreid over het hele land. Inmiddels is dat afgenomen tot ruim 90 kilometer. De drukte is veroorzaakt door vakantieverkeer op onder andere de A1, A12 en N57. Ook speelt mee dat er op meerdere plekken wegwerkzaamheden worden uitgevoerd.

De zomervakantie voor de regio Midden-Nederland is dit weekend begonnen, waarmee scholieren in alle regio’s van het land nu vakantie hebben. Ook komen er vakantiegangers uit het buitenland naar Nederland. Zo is het op de wegen rond Arnhem en Apeldoorn erg druk door automobilisten die vanuit Duitsland Nederland in rijden.

Ook is er een aantal ongelukken gebeurd dat voor vertraging zorgt. Zo moeten automobilisten die richting Amsterdam rijden op de A1 uitgaan van ruim dertig minuten vertraging door een ongeluk en zijn op de A12 bij Zoetermeer richting Den Haag twee rijstroken dicht, eveneens als gevolg van een ongeval.

Twitter avatar RWSverkeersinfo Rijkswaterstaat Verkeersinformatie 🚗🚗🚙🚕🛺 | Het is hier en daar drukker dan normaal op de weg onder andere door wegwerkzaamheden, zoals hier op de #A12 richting Utrecht. Tussen Woerden en knp. Oudenrijn staat 7 km file. Zie voor de actuele situatie 👉 https://t.co/XfoJ51mrkv https://t.co/eN8cDyQxyq
Lees ook dit stuk over vakantie vieren in coronatijd: Eropuit? Voorzichtig reizen is het veiligst