Carlos Ghosn

‘Dochter gevallen autobaas Ghosn toch betrokken bij ontsnapping’

Een dochter van de gevallen automagnaat Carlos Ghosn heeft hem waarschijnlijk geholpen bij zijn spectaculaire ontsnapping uit Japan. Dat komt naar voren uit door Japanse aanklagers verzameld bewijsmateriaal. De informatie is relevant omdat de voormalig Renault- en Nissan-topman altijd heeft volgehouden dat zijn familie niets met de vlucht te maken had. Ghosn werd in 2018 in Japan gearresteerd op verdenking van fraude. Volgens Ghosn is er sprake van een complot tegen hem van de Japanse overheid en Nissan. Hij vluchtte eind vorig jaar per hogesnelheidstrein uit Tokio en liet zich met een privéjet naar Istanbul vliegen. Daar werd hij in een kist die normaal gesproken voor geluidsapparatuur wordt gebruikt naar een ander privévliegtuig gebracht dat hem naar Libanon vloog. (ANP/Bloomberg)