Tieners de cel in voor fatale roof

Tien maanden

Twee jongens van vijftien en zestien jaar zijn donderdag veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie voor het plegen van een beroving met dodelijke afloop, vorig jaar december in Hoofddorp. Het 64-jarige slachtoffer van de overval werd doodgestoken. De buit bedroeg 100 euro. De tieners kregen van de rechtbank in Haarlem ook voorwaardelijke jeugd-tbs. Volgens de rechters staat vast dat de jongens de overval grondig hadden voorbereid. Ze hadden messen meegenomen, camouflerende kleding aangetrokken, hun gezichten bedekt en hun telefoons thuisgelaten. Er brak een worsteling uit, waarbij de man vier keer werd gestoken. Welke jongen de fatale messteek uitdeelde, is onduidelijk, maar de rechters achten ze even schuldig. Van de rechtbank moeten de tieners ook een schadevergoeding betalen aan de vrouw van het slachtoffer die de steekpartij voor haar ogen zag gebeuren. Volgens persbureau ANP gaat het om 100.000 euro. (NRC)