Thuiskok

Groene asperges

Green asparagus sticks isolated on white background. Studio shot.
Green asparagus sticks isolated on white background. Studio shot.

Helaas is het aspergeseizoen alweer voorbij, maar gelukkig liggen er tegenwoordig het hele jaar door groene asperges in de supermarkten. Daar kun je alles mee doen, ik heb ze gestoomd, gekookt, gegrild op de barbecue. Nu gaan we ze roerbakken, met geroosterde cashewnoten en een fijne gember-sojasaus.

Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en roerbak een tot twee minuten tot ze geroosterd zijn. Schep ze op een bord bekleed met keukenpapier. Voeg de rest van de olie toe aan de wok en voeg de gember en de knoflook toe. Roerbak dertig seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de asperges en de peultjes toe en roerbak in twee minuten gaar. Schenk de sojasaus en de rijstazijn erbij en roerbak een minuut, tot alles warm is. Haal de wok van het vuur, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met de cashewnoten. Serveer meteen.