Modeconcern FNG

Moederbedrijf van Miss Etam en Steps krijgt tot einde van dit jaar meer lucht van schuldeisers

Schuldeisers van modeconcern FNG hebben ingestemd met uitstel van betaling. Het moederbedrijf van Steps, Brantano en Miss Etam hoeft daardoor tot het einde van dit jaar geen aflossingen of rente te betalen voor leningen van tientallen miljoenen euro’s.

FNG verkeert al enige tijd in financiële problemen, nadat winkels in België verplicht moesten sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarop vroeg het bedrijf houders van schuldpapier om uitstel van betaling. Voor drie obligatieleningen met een omvang van 20,1 miljoen euro gingen de schuldeisers eerder al akkoord. Maar FNG slaagde er niet in om genoeg houders van een lening ter waarde van 45 miljoen euro achter zich te krijgen. Op een vergadering donderdag stemde ook een meerderheid van deze schuldeisers in met uitstel.

Eerder werd al bekend dat het met schulden overladen FNG stevig gaat reorganiseren in België. Tegelijkertijd loopt er een onderzoek van de Belgische toezichthouder FSMA naar mogelijke marktmanipulatie door de voormalige directie van het bedrijf. (ANP)