Mishandeling

3,5 jaar cel voor betrokkenheid bij dood Orlando Boldewijn

De 29-jarige Roy B. is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim 3,5 jaar voor betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam. Volgens de rechtbank in Den Haag is B. schuldig aan mishandeling met de dood tot gevolg omdat hij Boldewijn niet hielp toen die in het water lag en om hulp riep, wat B. heeft gehoord. Het Openbaar Ministerie had een lagere celstraf van twintig maanden geëist tegen B. voor dood door schuld. Volgens de rechter is wel degelijk sprake van mishandeling, omdat B. Boldewijn in ijskoud water achterliet. Boldewijn had in februari 2018 een afspraakje met B., die hij had ontmoet via de datingapp Grindr. Om onbekende redenen kwam Boldewijn in het water naast B.’s woonboot terecht, waar zijn lichaam een week later werd gevonden. (NRC)